castellano | français
Institut Cardiovascular Barcelona

Recomanacions per dormir bé

 / Àrea Pacient

RECOMANACIONS GENERALS

HABITACIÓ:

  1. Es recomana dormir en una habitació ordenada i un llit còmode. La temperatura de l’habitació ha de ser adequada, ni freda a l’hivern ni massa calenta a l’estiu.
  2. Es recomana utilitzar roba còmode.

HORARIS:

  1. Es recomana seguir habitualment un horari fixe per anar a dormir.
  2. Es recomana dormir habitualment unes 7-8 hores a la nit, si bé hi ha persones que tenen un ritme circadià diferent i necessiten dormir més o menys.
  3. Si es fa una migdiada, es recomana que aquesta sigui d’uns 20-30 minuts.

ALIMENTACIÓ I BEGUDES ALCOHÒLIQUES:

  1. Es recomana sopar almenys dues hores abans de l’horari fixat per anar a dormir. Es recomana que aquest àpat sigui lleuger i no tingui substàncies estimulants com el cafè, el tè o la coca-cola.
  2. Es recomana no prendre begudes amb alcohol almenys dues hores abans de l’horari fixat per anar a dormir.

EXERCICI:

  1. L’exercici activa les zones del cervell encarregades de l’alerta i de mantenir-se despert. Per això, es recomana no fer exercici d’alta intensitat dues hores abans de l’horari fixat per anar a dormir.

DISPOSITIUS ELECTRÒNICS:

  1. La llum dels dispositius electrònics activa les zones del cervell encarregades de l’alerta i de mantenir-se despert. Per això, es recomana no utilitzar-los durant l’hora prèvia a l’horari fixat per anar a dormir.

FÀRMACS HIPNÒTICS:

  1. En ocasions, és necessari utilitzar fàrmacs hipnòtics per dormir bé. Es recomana fer-ho seguint sempre el consell del metge que els ha prescrit i, si pot ser, durant el menor temps possible. Quan es suspenen els fàrmacs hipnòtics, és millor fer-ho de forma progressiva per evitar els fenòmens de rebot.

On Som

Truca'ns
+34 932 906 040

També per WhatsApp
Adreça
Centre Mèdic Teknon, despatx 220
Marquesa de Vilallonga 18
08017 Barcelona
Horari
Dilluns a Divendres de 9 a 20:30

Àrea Pacient